Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за конфискация на имущество на

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за конфискация на имущество на
Коментари Харесай

Зеленски подписа закон за конфискация на руска собственост в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за конфискация на имущество на Русия и съветски поданици в Украйна, оповестява Върховната рада, представена от организация „ Укринформ “.

Законът дефинира правното съображение за лишаване на права на благосъстоятелност на Руската федерация като страна, почнала война против Украйна и нейните поданици. Според закона насилственото лишаване на правата на благосъстоятелност на Русия и нейните жители в Украйна ще се прави без никаква отплата.

На 3 март украинският парламент одобри закон, предусещащ национализация на съветската благосъстоятелност в Украйна. Това се случи, откакто на 24 февруари съветският президент Владимир Путин даде начало на нашествието в страната.

В Украйна бе въведено военно състояние и бе оповестена обща готовност.

Днес в свое видео послание към нацията Зеленски сподели, че съветските войски са основали филантропична злополука в Украйна. Той заяви, че по проведените през вчерашния ден филантропични коридори са евакуирани 60 хиляди души.

Президентът сподели, че в идващите дни водачите на Европейски Съюз ще обсъдят войната в Украйна и нейната поръчка за участие в блока. „ Очакваме мощна поддръжка. Защото ще е заслужено, действително, човешко, европейско “, разгласи Зеленски.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР